Vi byder jer velkommen til Bornholm på lejrskole. Vi har her samlet nogle forslag til ture og oplevelser, som kunne bruges som inspiration, eller bare som de er – nogle er bare praktiske…

Nordtur kl. 9:00-16:30

Bustur gennem Aakirkeby og Almindingen til Østerlars Rundkirke, Bornholms største. Efter besøget i kirken går turen ud til kysten og næste ophold er Gudhjem, gruppen kan sættes af på toppen af Bokul, hvor der er udsigt over byen og kysten. Der spadseres ned ad bjerget til havneområdet, hvor der bl.a. er mulighed for at se Karamelkogeri og Glaspusteri. Herfra går turen op ad serpentinervejen og nordpå til Helligdomsklipperne, hvor bl.a. Lyseklippen og Sorte Gryde kan besøges.
Turen fortsætter langs kysten til Allinge-Sandvig og Hammershus, Nordeuropas største borgruin. Her er der tid til at besøge ruinen og det nye besøgscenter. På vejen tilbage til Dueodde kører vi igen igennem Almindingen, Danmarks 3. største skov.

1/2 Nordtur kl. 9:00-12:30

Turen går tværs over øen til Helligdomsklipperne hvor bl.a. Lyseklippen og Sorte Gryde kan besøges. Næste ophold er Gudhjem, gruppen kan sættes af på toppen af Bokul, hvor der er udsigt over byen og kysten. Der spadseres ned ad bjerget til havneområdet, hvor der bl.a. er mulighed for at se Karamelkogeri og Glaspusteri. Herefter køres ind i landet igen til Østerlars Rundkirke. Efter besøget i kirken køres I til Snogebæk, og går hjem herfra, eller I køres direkte hjem til Dueodde Familiecamping & Hostel.

1/2 Nordtur inkl. attraktion

Turen går tværs over øen til Helligdomsklipperne hvor bl.a. Lyseklippen og Sorte Gryde kan besøges. Næste ophold er Gudhjem, gruppen kan sættes af på toppen af Bokul, hvor der er udsigt over byen og kysten. Der spadseres ned ad bjerget til havneområdet, hvor der bl.a. er mulighed for at se Karamelkogeri og Glaspusteri. Herefter køres ind i landet igen til Østerlars Rundkirke og herefter er der følgende muligheder:

A: Efter besøget i kirken køres til Natur Bornholm, et natur og oplevelsescenter, der med interaktive udstillinger og teknologi, samt naturvejledning har til formål at styrke interessen og forståelsen for øens natur (kun mod reservation). Kl. ca. 15:30 returneres til Dueodde Familiecamping & Hostel.

B: Ved ankomst til Østerlars Rundkirke mødes gruppen af en guide, der vil tage jer med i kirken og give gruppen en anderledes oplevelse end en almindelig turist tur. Bagefter går i til Bornholms Middelaldercenteret. Et middelalderlandbomiljø, der ligger i den bornholmske natur med huse, dyr og mennesker, samt Stormandsgård. Vær en del af middelalderen for nogle timer. Kl. ca. 15:30 returneres til Dueodde Familiecamping & Hostel.

C: Efter besøget i kirken køres til Bornholms Rovfugleshow, hvor I vil få en uddybende rundvisning på stedet og også se falkonererne arbejde med rovfuglene – bliv klogere på disse fantastiske fugle (kun mod forudbestilling). Kl. ca. 16:00 returneres til Dueodde Familiecamping & Hostel.

Sydtur kl. 9:00-16:30

Bustur gennem Aakirkeby og forbi Nylars Rundkirke til Rønne, Bornholms hovedstad. Her har i tid på egen hånd der evt. kan bruges på Hjorts Keramik Museum, Forsvarsmuseet eller i den gamle bydel. Herefter køres til Almindingen, Danmarks 3. største skov. Der køres op til Rytterknægten og i ser Danmarks næst højeste punkt, Kongemindet. Herfra går i til Ekkodalen, en af vore interessante sprækkedale, hvor bussen venter og kører jer til Svaneke. Her er der mulighed for at smage en røget sild, besøge Glastorvet og Bolsjekogeri. Fra Svaneke går turen til Paradisbakkerne og Rokkestenen. Turen går herefter retur til Dueodde Familiecamping & Hostel via Nexø og Snogebæk.

1/2 Sydtur kl. 9:00-12:30

Bustur gennem Aakirkeby til Almindingen, Danmarks 3. største skov. Der køres op til Rytterknægten og I ser Danmarks næst højeste punkt, Kongemindet. Herfra går I til Ekkodalen, en af vore interessante sprækkedale, hvor bussen venter og kører jer til Svaneke. Her er der mulighed for at smage en røget sild, besøge Glastorvet og Bolsjekogeri. Efter besøget i Svaneke køres I til Snogebæk, og går hjem herfra, eller I køres direkte hjem til Dueodde Familiecamping & Hostel.

1/2 Sydtur inkl. attraktion

Bustur gennem Aakirkeby til Almindingen, Danmarks 3. største skov. Der køres op til Rytterknægten og I ser Danmarks næst højeste punkt, Kongemindet. Herfra går I til Ekkodalen, en af vore interessante sprækkedale, hvor bussen venter og kører jer til Svaneke. Her er der mulighed for at smage en røget sild, besøge Glastorvet og Bolsjekogeri. Efter Svaneke er der følgende muligheder:

A: Efter Svaneke køres I til Brændegårdshaven, Forlystelsespark med vandland. Kl. ca. 17:00 returneres til Dueodde Familiecamping & Hostel.

B: Efter Svaneke køres I til Natur Bornholm, et natur og oplevelsescenter, der med interaktive udstillinger og teknologi, samt naturvejledning har til formål at styrke interessen og forståelsen for øens natur (kun mod reservation). Kl. ca. 15:30 returneres til Dueodde Familiecamping & Hostel.

C: Efter Svaneke køres I til Bornholms Middelaldercenter. Et middelalderlandbomiljø, der ligger I den bornholmske natur med huse, dyr og mennesker, samt Stormandsgård. Vær en del af middelalderen for nogle timer. Kl. ca. 15:30 returneres til Dueodde Familiecamping & Hostel.

D: Efter Svaneke køres I til Bornholms Rovfugleshow, hvor I vil få en uddybende rundvisning på stedet og også se falkonererne arbejde med rovfuglene – bliv klogere på disse fantastiske fugle (kun mod forudbestilling). Kl. ca. 16:00 returneres til Dueodde Familiecamping & Hostel.

Sviptur

Bus tur / retur efter jeres ønskede tidspunkter.

Egen Bus kl. 9:00-16:30

Leje af bus, hvor I selv tilrettelægger jeres tur rundt på øen.
DKK 5.400,-  (op til 30 personer – herefter DKK 153,- pr. pers).

Der kan forekomme ændringer i turenes rækkefølge.

Vi glæder os til at vise jer vores Bornholm.

© Copyright - Lejrskoler Bornholm